به گزارش قدس آنلاین، حسین عباسنژاد در تشریح عملکرد بنادر استان در ۹ ماهه سال جاری اظهار داشت: در این مدت ۸۰ میلیون و ۸۹ هزار و ۹۳۸ تُن انواع کالای نفتی و غیرنفتی تخلیه و بارگیری شده که از این میزان ۵۳ میلیون و ۳۷۴ هزار و ۳۳۸ تُن کالای غیرنفتی بوده است.
وی ادامه داد: در این دوره زمانی، ۳۶ میلیون و ۱۳۵ هزار و ۲۱۱ تن کالای غیرنفتی در بنادر این استان بارگیری و ۱۷ میلیون و ۲۳۹ هزار و ۱۲۷ تن نیز تخلیه شده است.
مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی، میزان صادرات کالای غیرنفتی از ابتدای فروردینماه تا پایان آذرماه امسال را ۲۹ میلیون و ۸۴۴ هزارو ۹۴۴ تُن بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۴۰ درصد افزایش داشته است.
عباسنژاد کاپوتاژ کالای غیرنفتی در این بازه زمانی را ۸ میلیون و ۵۶۲ هزار و ۴۴۷ تن اعلام کرد و افزود: در ۹ ماهه امسال میزان ترانزیت کالا در بنادر استان هرمزگان به مرز ۵ میلیون تُن رسید.
وی با اشاره به ترانشیپ یک میلیون و ۴۸۲ هزار و ۹۱۹ تُن کالای غیرنفتی در ۹ ماهه امسال بنادر استان هرمزگان، عملکرد تخلیه و بارگیری بخش کانتینری را نیز یک میلیون و ۶۹۴ هزار و ۶۶۹ TEU عنوان کرد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان با اشاره به افزایش ۹۲ درصدی پهلوگیری انواع شناورها در این دوره زمانی، میزان جابهجایی مسافر در ۹ ماهه امسال را نیز ۱۳ میلیون و ۶۸۹ هزار و ۳۳۹ نفر اعلام کرد.
بندر شهید رجایی به عنوان بزرگترین و پیشرفتهترین بندر کانتینری ایران با دارا بودن ۱۰ پست اسکله کانتینری در مجموع به طول ۲ هزار و ۵۰۰ متر و ۲۳ دستگاه گنتری کرین فعال در حال حاضر ظرفیت تخلیه و بارگیری بیش از ۸۰ درصد کالاهای کانتینری در سطح بنادر کشور را پشتیبانی میکند.
کانتینر ترانشیپی آن دسته ازکانتینرهایی هستندکه برای اعزام به مقصد نهایی ابتدا دریک بندراصلی منطقه از یک کشتی بزرک تخلیه و سپس به کشتی های فیدر(کوچک) بارگیری و به مقصد اعزام میشوند.
حمل و نقل کالا از یک نقطه به نقطهای دیگر گفته میشود که از راه دریا و یا هر رودخانه مرزی انجام میشود، را کاپوتاژ دریایی میگویند.
استان هرمزگان با احتساب جزایر دارای ۲ هزار و ۲۰۰ کیلومتر مرز دریایی، ۱۴ جزیره کوچک و بزرگ و ۳۲ بنادر فعالی است که بیشترین حجم تخلیه و بارگیری از این بنادر انجام میشود.
نظر شما